Zorgverzekering en reisverzekering

Zorgverzekering buitenland nodig?

Een zorgverzekering dekt alleen spoedeisende medische kosten in het buitenland (zoals een ongeluk, beroerte, hartaanval) en is bovendien aan een maximumtarief gebonden. Er worden niet meer kosten vergoed dan in Nederland het geval zou zijn. In veel buitenlandse bestemmingen echter zijn de medische kosten hoger als in Nederland. Het is daarom verstandig om een reisverzekering of aanvullende verzekering af te sluiten.

Verdragslanden

Nederland heeft met een groep landen verdragen gesloten op het gebied van medische zorg. Deze landen worden de ‘verdragslanden’ genoemd. Als een inwoner van een land in het buitenland medische zorg nodig heeft dan wordt deze vergoed (tot maximumtarief). Behalve de EU-landen heeft Nederland ook verdragen gesloten met een aantal landen buiten de EU zoals Marokko, Turkije, Noorwegen en Ijsland.

Dekking van reisverzekering

Een reisverzekering dekt alle medische kosten voor 100%. De zorgverzekering dekt het gedeelte van de rekening tegen het tarief dat in Nederland gebruikelijk is. De reisverzekering dekt het mogelijke verschil. In Amerika zijn de medische kosten veel hoger als in Nederland. Maar ook in landen als Spanje en Turkije zijn de ziekenhuizen soms schrikbarend duur. Heb je geen reisverzekering dan loopt de rekening die jezelf moet betalen al snel op naar duizenden euro’s.

Reisverzekering

Er zijn twee soorten reisverzekeringen: een kortlopende- en een doorlopende reisverzekering. Ga je een keer per jaar op vakantie dan is waarschijnlijk de kortlopende verzekering de beste keus. Ga je echter meerdere keren naar het buitenland (stedentrip, vakantie) dan is het meestal goedkoper om een doorlopende reisverzekering te nemen.

Modules

Verzekeraar FBTO biedt een reisverzekering aan die uit 8 modules bestaat. Klanten kunnen zo hun eigen verzekering samenstellen. De klant bespaart zo geld door de verzekering op maat te maken. Zo zijn er modules voor aanvullende ziektekosten, winter-en watersport, voertuigenhulp, werelddekking, ongevallen, zaken en een annuleringsverzekering. Het is gebruiksvriendelijk dat de modules aan- en uitgezet kunnen worden. Toch moet je hier wel voorzichtig mee zijn. Wanneer een module wordt aanzet dan gaat de dekking direct aan en wordt de premie hoger. Als men de module uitzet dan moet men wachten tot de 1e van de volgende maand voordat de premie stopt.

Wandelen in Europa

Ardennen
Duitsland
Frankrijk
Noorwegen
Reisverzekering