Wandelvakantie buitenland

Toename van wandelingen
Stichting Wandelnet houdt jaarlijks de Nationale Wandelmonitor waarin het cijfers publiceert over wandelen in Nederland. Het zal je misschien wel eens opgevallen zijn dat veel mensen in de buitenlucht wandelen. Volgens de Wandelmonitor maakten in 2015 meer dan 10 miljoen mensen een wandeling voor hun plezier. Er werden 439 miljoen wandelingen gemaakt van een uur of langer. De meerderheid (83%) wandelt in de buurt van hun huis. Wandelen is hiermee de grootste vrijetijdsbesteding in Nederland geworden. Het is niet alleen gezond maar ontspant tegelijkertijd. Mensen kunnen hun hoofd leegmaken van de dagelijkse drukte en zorgen.

Wandelen in Nederland

In Nederland wordt het meest gewandeld in Zuid-Holland (82 miljoen wandelingen) gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant. Wordt echter ook naar het aantal inwoners gekeken van de provincies dan wordt het meest gewandeld in Zeeland, Friesland en Limburg.

Wandelvakantie buitenland

Wandelaars gaven in 2015 zo’n 1.7 miljard euro uit aan vervoer, materiaal en uitrusting. Aan wandelvakanties werd €322 miljoen euro uitgegeven.
Een aantal reisorganisaties die wandelvakanties aanbieden zijn de ANWB, SNP Natuurreizen en Djoser. Ook grote touroperators als TUI, OAD en Kras hebben het wandelen ontdekt. Hun aanbod is soms groot maar kwalitatief een stuk minder dan de gespecialiseerde reisbureau’s.

Veel keus aan wandelingen
SNP Natuurreizen lijkt een prima keus als je op zoek bent naar een wandelvakantie buitenland. Ze hebben een breed aanbod met diverse thema’s. Zo zijn er wandelreizen met kinderen, wijnwandelvakanties, sneeuwwandelreizen en wandelreizen waarbij je ook de hond mag meenemen. Beginnende wandelaars kunnen het best een lichte wandelvakantie maken met extra comfort. Er wordt dan maximaal 12 km per dag gelopen op goede wegen. Ervaren wandelaars kunnen hun hart ophalen met schitterende wandelingen buiten Europa. Een van de zwaarste tochten is een rugzaktrektocht in IJsland waarbij men overnacht in berghutten. Ook erg mooi zijn de wandelreizen door de Nationale parken van Argentinië. Heb je interesse maar wil je liever niet alleen op vakantie? Kijk dan eens bij single reizen in de natuur.

Contact houden met thuisblijvers
Thuisblijvers hoeven niet ongerust te zijn. De begeleiding van de wandelgroepen is in ervaren handen. Reis je individueel dan kunnen de thuisblijvers je reis aardig volgen. Een video belletje met iemand aan de andere kant van de wereld is tegenwoordig heel normaal. Vliegtuigen volgen doe je eenvoudig op je mobiel of computer. Een reisverzekering is natuurlijk sterk aanbevolen. Met losse modules kun je wintersport, duiken en een faillissement van je vliegtuigmaatschappij bijverzekeren.

Parkeren Schiphol

Kom je met de auto naar Schiphol en wil je daar parkeren? Dan is een overnachting in een airporthotel het overwegen waard. Bij veel hotels rondom Schiphol mag je gedurende je vakantie gratis parkeren. Je bespaart zodoende flink op die ene hotelovernachting. Omdat het hotel dichtbij het vliegveld staat heb je weinig tijd nodig om er naar toe te reizen. Een nachtje in een airporthotel is dus zeker de moeite waard zodat je uitgerust aan je wandelvakantie begint.