Wandelschoenen

Welke wandelschoenen?
Het is erg belangrijk om het juiste type wandelschoenen te kopen als je gaat wandelen. Wandelschoenen worden in 4 typen onderscheiden:
– categorie A: lichte schoenen voor dagwandelingen
– categorie B: trekkingschoenen
– categorie C: schoenen voor ruig terrein
– categorie D: zware bergschoenen
De specialistische winkels gebruiken zelfs nog de extra categorieën A-B en B-C.

Outdoor schoenen

Outdoor specialist Bever heeft een collectie wandelschoenen van bijna 900 artikelen. Het bedrijf heeft het grootste outdoor assortiment van Nederland. Voor mannen is de keuze het grootst (415 artikelen). De collectie voor vrouwen is 352 artikelen groot en voor kinderen zijn er meer dan 100 verschillende schoenen. Bekende merken zijn Meindl, Lowa, Hanwag en Salomon. Het allerduurst is de Phantom Guide Schoen van het merk Scarpa (€499,95). Deze bergschoen is geschikt voor de hoogste bergbeklimmingen. Aan de buitenkant van de schoen is een rits. Het is niet de zwaarste wandelschoen die Bever verkoopt. Die eer gaat naar de Bora 2 Mid Schoen. Deze dames wandelschoen heeft een uitneembare liner zodat hij aangepast kan worden aan een ander klimaat. Ook bijzonder is de Peakfreak Nomad Schoen. Deze leren wandelschoen van €89,95 is als enigste verkrijgbaar in schoenmaat 49. De goedkoopste wandelschoen is de Sensor Low WP Schoen. Deze lichtgewicht herenschoen is in de aanbieding voor €45.

Goedkope wandelschoenen

Ook de ANWB heeft een collectie wandelschoenen maar deze is wel veel kleiner als bij Bever. De duurste schoen bij de ANWB is van HN (Human Nature). Bij Wehkamp zijn de goedkope outdoor schoenen van Van Haren populair. De goedkoopste modellen liggen rond de €25. Top modellen bij Wehkamp zijn de
Ecco heren Ulterra Mid GTX nubuck (€170).

Wandelsokken

Wandelsokken zijn belangrijk doordat ze vocht opnemen en schokken kunnen dempen. Veel wandelaars onderschatten het belang van een paar goede wandelsokken. Welke keus het wordt hangt af van je persoonlijke voorkeur. Wollen sokken nemen het best vocht op maar sommige mensen zijn er allergisch voor en krijgen er een huidziekte van. Als je lichtgewicht wandelschoenen hebt dan moet je de dikte van de wandelsokken daarop afstemmen.

Wandelen in Europa

Ardennen
Duitsland
Frankrijk
Noorwegen
Reisverzekering