Oostenrijk

Wandelvakantie Oostenrijk
Geliefde bestemmingen voor een wandelvakantie Oostenrijk zijn de gebieden rond de Grossglockner. De Grossglockner is de hoogste berg van Oostenrijk (3798 meter). De ANWB heeft al een 6-daagse wandelvakantie naar Karinthië voor 250 euro. De vakantie bestaat uit dagwandelingen in een rivierdal. Inbegrepen in de reissom zijn 4 overnachtingen, ontbijt, lunchpakketten, diner, routebeschrijvingen, wandelkaart en SNP-reisdocumentatie. Reisorganisatie SNP Natuurreizen is een onderdeel van de ANWB en heeft de reis samengesteld. De SNP werkt nauw samen met outdoorplatform Op Pad dat ook een onderdeel van de ANWB is.

Wandelen in Tirol

Een andere goedkope wandelvakantie in Oostenrijk is ‘Langlaufen & wandelen in Tirol’ in het plaatsje Brandenberg. Deze reis wordt verkocht door KRAS en is per bus. Er wordt een 100% sneeuwgarantie gegeven. De 72 reviews zijn erg positief (9.0).

Toerisme Oostenrijk

De website van het Oostenrijks Toeristenburo is Austria.info. De site geeft informatie in maar liefst 22 verschillende talen. In de rubriek Wandelen staan veel tips voor wandeltochten. Zo kan men pelgrimstochten maken naar het beroemde bedevaartsoord Mariazell in de Steiermark of de St. Jacobsweg volgen door Tirol. Erg bijzonder zijn de platformen die een fantastisch uitzicht bieden over de bergen en natuur. De Pyramidenkogel in Karinthië is de grootste houten toren met uitzicht over zijn omgeving. Een andere spectaculaire toren is 5Fingers in het Dachstein gebergte. Ook erg avontuurlijk zijn de klimtuinen en boomparken. Met een helm en klimtouw kan men er op torens en bomen klimmen en schommelen op grote hoogten. Op de interactieve kaart staan wandelroutes waarin zeer gedetailleerd de route staat weergegeven. De iAutria app kan gedownload worden in de Google Playstore en Apple iTunes.

Mooiste wandelroutes

Op de website van VisitTirol staan 22 mooiste wandelroutes van Tirol vermeld. De wandeltochten variëren in lengte tussen de 2 – 106 km. Wat de tochten zwaarder maakt zijn de hoogteverschillen. Een eenvoudige wandeltocht als de Streifwanderung is 4 km lang en heeft een hoogtewinst van 23 meter. De meeste tochten zijn 6 – 15km lang en kennen een hoogtewinst van enkele honderden meters. De zwaarste route is de KAT-Walk door de Kitzbüheler Alpen. Deze tocht is 106 kilometer lang verdeeld over zes etappes met een hoogtewinst van 6750 meter. De KAT-Walk duurt gemiddeld 37 wandeluren.

Wandelen in Europa

Ardennen
Duitsland
Frankrijk
Noorwegen
Reisverzekering