Mooiste wandelgebieden Nederland

Er zijn heel wat lijstjes op het internet van mooiste wandelgebieden. Wandelpadkamers.nl heeft een aantal sites bezocht om te ontdekken welke regio’s zij het mooist vonden om te wandelen.

ANWB

De ANWB koos de volgende streken als mooiste wandelgebieden van Nederland:
– landschap van de Veluwezoom (Gelderland)
– Loonse en Drunense Duinen (stuifzandgebieden in Noord-Brabant)
– Nationaal park Weerribben (laagveenmoeras in Overijssel)
– Drents-Friese Wold (Nationaal Park in Drenthe)
– Oostvaardersplassen – (vogelgebied in Flevoland)
– Schiermonnikoog
Natuurmonumenten

Natuurmonumenten heeft een overzichtje gemaakt van de mooiste wandelroutes over de heide.
Nationaal Park Veluwezoom (5,5 km Veluwe)
Deelerwoud (9 km, Veluwe)
Planken Wambuis (8 km, Veluwe)
Nationaal Park Dwingelderveld (13 km, Drenthe)
Mantingerveld (12 km, Drenthe)
Sprengenberg op de Sallandse Heuvelrug (6 km,Overijssel)
Zwanenwater (5 km, Callantsoog)
Huisvennenroute (6 km, Noord-Brabant)
Koepelroute (11 km, Noord-Brabant)
Brunssummerheide (Limburg)
Mookerheide (6 km, Limburg)

Hunebedcentrum

Het Hunebedcentrum heeft een aantal wandelingen die langs de oeroude Hunebedden gaan. Twee wandelingen zijn tot 5 km. De meeste wandelingen zijn 10 -15 km zoals de Gletsjerkuilwandeling (11 km) en de Elfhunebeddentocht (13.7 km). De tochten staan op een foto weergegeven met een gedetailleerde routebeschrijving.

Stelling van Amsterdam

De Stelling van Amsterdam is een verdedigingsring van 46 forten, batterijen, dijken en sluizen. De linie werd aangelegd tussen 1880 en 1914. Het staat sinds 1996 op de Werelderfgoed lijst van de UNESCO. Er zijn verschillende wandelingen uitgezet rondom en langs de Stelling. Er is een grote doorgaande wandelroute tussen Volendam en Muiden van 135 km die langs de Stelling van Amsterdam loopt.

Kastelen kijken in Gelderland

Het Geldersch Landschap & Kasteelen beheert meer dan 150 natuurgebieden, kastelen en landgoederen in Gelderland. Er zijn 2 twee bezoekerscentra waar men een kopje koffie kan drinken en u folders kan meenemen over wandel- en fietsroutes. Er zijn bijna 30 wandelroutes. Van elke wandeling is een mooie folder gemaakt op PDF formaat. Het volledige overzicht wandelingen staat hier.

Wandelen op Texel

Nationaal Park Duinen op Texel heeft een netwerk van paden. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet. Ieder pad is gemarkeerd. Palen met een groene kop wijzen op een pad in een rustgebied. Deze paden zijn gesloten van 1 maart tot 1 augustus. Rondwandelingen komen weer uit op het vertrekpunt terwijl rode palen wijzen op een natuurpad dat vrij toegankelijk is.

Zeeland

Een wandeltocht Vlissingen – Domburg gaat over de boulevard, duinen en langs de vloedlijn op het strand. Vanaf het treinstation naar Domburg is ongeveer 20 km wandelen.

Wandelen in Europa

Ardennen
Duitsland
Frankrijk
Noorwegen
Oostenrijk
Reisverzekering