Frankrijk

Toerisme in Frankrijk

De officiële website voor het toerisme in Frankrijk is nl.France.fr. Het Nederlandstalige gedeelte van de site omvat ruim 5100 pagina’s. Er is veel aandacht voor de Franse steden, kusten, bergen en wijnstreken.

Wandelroutes

Er zijn drie types wandelroutes in Frankrijk:
– Grande Randonnée (GR): langeafstandswandelingen
– Grande Randonnée de Pays (GRP): regionale langeafstandswandelpaden
– Promenade et Randonnée (PR): korte wandelingen tot maximaal 6 uur
De gezamenlijke afstand aan gemarkeerde wandelroutes in Frankrijk is 18.000 km. Elke route is gemarkeerd met strepen. Vooral in meer onherbergzaam gebied is het belangrijk om de markeringen te volgen en niet buiten de route te gaan wandelen.

Wandelen in de Jura

De Jura is een middelgebergte tussen Frankrijk en Zwitserland. De hoogste bergtoppen zijn 1700 meter hoog. Bijna de helft van de Jura is bedekt met bossen. Bekende plaatsen in de Jura zijn Champagnole, Foncine, Nozeroy en Saint Laurent-en-Grandvaux. Er worden door de plaatselijke VVV’s wandeltochten in de bergen georganiseerd om gemzen te bekijken. De officiële website is Jura-tourism.com en bevat een schat aan informatie.

Grootste wandelroute

De grootste wandelingen zijn de Europese lange-afstandswandelroutes (E-paden). Het langste traject is de E-2 die door Ierland, Schotland, Engeland, Nederland, Belgie, Luxemburg, Zwitserland (klein stukje) en Frankrijk loopt. De route eindigt in Nice aan de Middellandse Zee. Het gedeelte van Hoek van Holland tot aan Nice heet de GR5. In Frankrijk loopt de GR5 via de Franse Moezelvallei, de Vogezen, het plateau van Lotharingen en de Jura naar Nice aan de kust. Onder wandelaars is het stuk in Belgie en Frankrijk het meest populair om te wandelen.

Wandelen langs de Atlantische kust

Een tweede grote Europese wandeltocht is de E-9. Deze wandelroute volgt de kustlijn van Estland, Polen, Duitsland, Nederland, Belgie naar Bretagne in Frankrijk.

Wandelen in Parijs

Er zijn drie wandeltochten die door Parijs gaan. Op deze Nederlandstalige homepage staan de routes gedetailleerd beschreven. Tocht een gaat van Quatier Latin,en Jardin des Plantes naar het Bois de Vincennes. Tocht twee gaat o.a door de Marais en rue Mouffetard. De derde wandeltocht doet Montmartre en La Chapelle aan.

Wandelen in Europa

Duitsland, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, wandelschoenen, Reisverzekering