Eifel Duitsland

De Eifel is een middelgebergte dat naast de Ardennen legt. Het is een ideale plek als je van wandelen houdt in de natuur zonder al te ver moeten rijden. Lopend over de onverharde paden heeft men als wandelaar schitterende uitzichten over valleien, bossen en rivieren. Ook wildwatersporters komen graag naar de Eifel. De snelstromende beekjes lenen zich prima voor kajakken en raften.

Ook erg mooi zijn de historische dorpjes. Het idyllische plaatsje Monschau geniet veel faam door zijn vele pittoreske vakwerkhuizen, stadhuis, Evangelische kerk en burcht.

Nationaal Park Eifel

De natuurschoon van de Eifel is erg veelzijdig. Het Nationaal Park Eifel is een van de top attracties en omvat stuwmeren, prachtige beukenbossen en mooie beekdalen. De dienstverlening in het park is erg goed. Bezoekers kunnen gratis activiteiten doen zonder zich van tevoren aan te melden. Zo kan men in de bossen wandelen onder begeleiding van een ranger. Deze gidsen zijn meertalig en sommigen kunnen ook gebarentaal. Er zijn 5 verschillende wandelwegen in het Nationaal Park. De lengte van de wandelingen ligt tussen de 11 en 16 kilometer. De wandelpaden hebben een totale lengte van 240 kilometer. Ook is het mogelijk een gratis vaartocht te maken met een elektrische boot. De vaartocht over een van de meren duurt 30-45 minuten. Liefhebbers van fietsen hebben iets meer dan 100 kilometer aan fietspaden tot hun beschikking.

Hoge Venen

Een tweede aanrader voor een Eifel vakantie is het grote natuurpark Hoge Venen dat zowel in Duitsland als in Belgie ligt. Het ongerepte gebied wordt gekenmerkt door venen, heide en vlaktes met bloemen, planten en vogels. In de winter kan men er goed langlaufen.

Wintersport

Er zijn verschillende pistes om te skieen in de Eifel maar de mogelijkheden zijn wel beperkt in vergelijking met de Alpen en het Sauerland. De hoogste top reikt tot zo’n 700 meter. De heuvels zijn dan ook erg geschikt om te rodelen, langlaufen en wandelingen door de sneeuw te maken.

Vakantie Eifel

Veel vakantiegangers verblijven in vakantiehuizen. Bekende Nederlandse touroperators zijn ook vertegenwoordigd. Zo hebben Centerparcs, Landal en TUI er vakantieparken. Bij Booking zijn appartementen en vakantiehuizen de favoriete accommodaties.