Duitsland

Een goed uitgangspunt voor meer informatie over wandelen in Duitsland is de website Germany.travel. Het Nationaal Duits Verkeersburo verzorgt de ondersteuning met veel toeristische informatie. Zo is te lezen dat meer dan 15.000 lezers van het Duitse tijdschrift Wandermagazin hun mooiste wandelroutes uitgekozen hebben. Zowel in de categorie dagtocht als bij de langeafstandswandelroutes kwam de Eifel naar voren als populairste wandelregio.

Langeafstandswandelingen Duitsland

De Eifelsteig is een langeafstandswandeling in Eifel die van Aken naar Trier loopt. De route is 313 km lang en bestaat uit 15 etappes. Wandelaars passeren onderweg oerbossen, dalen, watervallen en zandsteenrotsen. Een derde van de route gaat over onverharde paden. De lezers van het wandelmagazine kozen deze wandeling als hun favoriet in de categorie langeafstandswandelingen. Op de tweede plaats kwam de Goldsteig in Beieren. Deze route gaat door het Oberpfälzer Woud en het Beierse Woud. De tocht heeft een lengte van meer 600 km en er zijn 38 etappes. Bijna de helft van de wandeltocht gaat over onverharde wegen. Heb je een goede conditie dan kan je de route nemen over de hoogste toppen van het Nationaal Park Beierse Woud. Er is ook een mooie route die wat lager loopt.

Wandelen met kinderen

Germany.travel heeft ook een overzichtje gemaakt van een aantal kindvriendelijke wandelroutes die kort van duur zijn.
– Ruhpolding en de Röthelmoos (meren, alpenweide)
– Oberaudorf (bergwandelen)
Berchtesgadener Alpen (huttentocht over alpenweide)
– Het dal en de bergen bij Pfronten
– Lama- & ezelwandeltochten in Natuurpark Vogelsberg

Goedkope wandelvakantie

Een goedkope wandelvakantie in Duitsland kan je boeken bij een touroperator als Kras. Het goedkoopst zijn de individuele wandelreizen waarbij jezelf met de auto naar de plek van bestemming reist. Het voordeel van een individuele reis is dat de hotels geboekt zijn en je een programma kan volgen zonder alles zelf te moeten gaan uitzoeken. In de winter zijn er ook reizen die een combinatie zijn van langlaufen en wandelen. Deze langlaufreizen zijn vaak in het Zwarte Woud met een verblijf in een familiehotel.

Wandelen in Europa

Duitsland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, wandelschoenen, Reisverzekering